Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Visszautasította a NVB a Gödöllői Lokálpatrióta Klub jelölőszervezetként történő nyilvántartásba vételét

2024-04-13 14:25:08

A valasztas.hu oldalon április 13-án megjelent információ alapján – feltehetőleg alaki hiányosságra hivatkozva – a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) visszautasította a Gödöllői Lokálpatrióta Klub (GLK), mint jelölőszervezet nyilvántartásba vételét. Miután a hír már április 9-én nyilvánosságot látott, csupán a Kúriához 3 napon belül benyújtható jogorvoslati kérelem elbírálására kellett várni, hogy az NVB határozata megváltozzon vagy jogerős legyen. Az utóbbi eset következett be.
Az akár hidegzuhanyként is felfogható döntés nem könnyíti meg a jelöltjeiket már a GLK neve alatt népszerűsítő civil szervezet helyzetét, amely március 26-án elveszítette elnökét, Pelyhe Józsefet.


Ide kapcsolódik az a jogi lehetőség, amivel a gödöllői VI. számú egyéni választókerületben 2019-ben mandátumot szerzett Pelyhe József mandátuma betölthetővé válik. Mivel időközi választás kiírására nincs lehetőség, arról van szó, hogy a választási eljárásról szóló törvény tavalyi módosításával az idevágó paragrafusban az áll, hogy:
- Ha az egyéni választókerületben megválasztott képviselő megbízatása megszűnése esetén a mandátumot a jelölő szervezet által megnevezett jelölt szerzi meg, akkor a jelölő szervezet legkésőbb a mandátum megüresedésétől számított harmincadik napon jelentheti be a választási bizottságnál a mandátumot szerző jelöltet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online