Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Beregszász támogatása, Ukrajna melletti kiállás és a békepárti határozat elfogadása is terítéken a volt a gödöllői testület ülésén

2023-06-15 08:51:15

A gödöllői képviselőtestület június 15-i tanácskozásának első napirendi pontja során a városatyák tájékoztatást kaptak arról, hogy milyen összegű támogatásban részesült Beregszász, mint testvérváros, valamint ismételt kiállás fogalmazódott meg Ukrajna és a kárpátaljai magyarok mellett.

A polgármester által jegyzett előterjesztésből kiderült, hogy tavaly március és december között mindent egybevetve 10.736.780 forint mértékű pénz- és eszközadomány jutott el Beregszászra.
Ezen felül a gödöllői képviselőtestület tagsága:
• megerősítette a tavaly február 28-án elfogadott határozatában foglaltakat,
Vécsey László kormánypárti országgyűlési képviselő kérésének eleget téve, csatlakozott az Országgyűlés idén márciusban megfogalmazott békepárti határozatához.

A határozati javaslatok egyhangú megszavazását követően Vécsey László szót kért, amit a testületi tagság megadott neki. A parlamenti képviselő gratulált a városvezetésnek a határozati javaslatok elfogadásához, valamint a beregszászi kapcsolat ápolásához. Kihangsúlyozta, hogy Gémesi Györgynek Gödöllőn is túlmutató felelőssége van, akár mint a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnökének, akár abból eredően, hogy pártja tagja az Európai Parlament balliberális Renew Europe tömbjének, amely háborúpárti és egyértelműen támogatja a kötelező betelepítési kvóta bevezetését. Vécsey László azt kérte Gémesi Györgytől, hogy ezen funkciókból eredő befolyása alapján segítse elő polgármester-társainál a békepárti nyilatkozat elfogadását, valamint azt, hogy országunk mielőbb hozzájuthasson a hazánkat megillető uniós forrásokhoz.

Válaszában Gémesi György kiemelte, nem azért nyitotta ki újra a napirendi pont tárgyalását, hogy a testületi ülés Fidesz pártgyűlés legyen. Ezt követően a polgármester nyomatékosította: ő nem tagja egyetlen politikai pártnak sem, és ne mondják meg neki, hogy mit gondoljon. Az Európai Unió szervezetében betöltött funkcióját elsősorban arra használja, hogy erősítse az önkormányzatok pozícióját, és a nagykövetekkel való találkozásai is ugyanezt a célt szolgálják.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online