Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Világszínvonalú orvostechnikai eszközök gyártása kezdődik Gödöllőn

2023-06-13 19:48:12

Ezer-ötven nappal azt követően, hogy a beruházást 2020 júliusának végén bejelentették, június 13-án megtörtént a dél-koreai Samyang Biopharm magyarországi, azon belül a gödöllői üzleti parkban 8,6 milliárd forintból megvalósult fejlesztésének átadása.  A szintetikus sebészeti varratanyagokat készítő gyár létesítését jelentő projektet a kormány 1,3 milliárd forintos mértékű, vissza nem térítendő támogatással segítette.

A város nyugati határában található üzleti park területén, a Bláthy Ottó utcában megvalósult, több mint félszáz munkahelyet teremtő, és a városi költségvetés bevételi oldalát várhatóan jelentős összegű adó(k) befizetésével növelő világszínvonalú beruházás hivatalos átadásán a kormányzat nevében dr. Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára mondott beszédet. Dél-koreai részről Kim Yoon, a Samyang Holdings Corporation elnöke, illetve Hong Kyudok, a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete fejezte ki köszönetét és örömét a gyár létesítésével kapcsolatosan.

A dél-koreai holding története közel 100 évre tekint vissza. A Samyang világszerte jelen van az élelmiszeripar, a vegyipar, a csomagolóipar és a gyógyszeripar mellett, számos más területen is. Magyarországon a Samyang EP Hungary már 2010 óta gyárt Jászberényben elektronikai termékekhez, autóalkatrészekhez, valamint irodaszerekhez felhasználható műanyagtermékeket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online