Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megszűnik a gödöllői erdei kisvasút

2023-09-27 17:39:39

Bekövetkezett az, amire az utóbbi hónapok történései alapján számítani lehetett: október 2-ától megszűnik a gödöllői, Isaszegi úti ArboPark (arborétum) terültén az elmúlt hat évben működött erdei kisvasút.

A szomorú jelzővel illetett hírt a kisvasút közösségi oldalán jelentették be a turisztikai látványosságot üzemeltetők, akik úgy fogalmaztak: az arborétum területe kezelőt váltott és a Pilisi Parkerdő Zrt. az együttműködésben vállalt szerepét átadta az új kezelőnek (Erdők a Közjóért Alapítvány). Sajnos, az új kezelő más koncepciót szánt a terület hasznosításának, amibe a kisvasút és azt látogató széles társadalmi réteg nem illik bele. A helyzettel egyetérteni nem tudunk, viszont a terület tulajdonosának döntése számunkra kényszerhelyzet.

A gödöllői kisvasút működését a városi önkormányzat is támogatta, azonban az erre az évre előirányzott 2 millió forintos összeget az első féléves költségvetési beszámoló alapján nem vették igénybe.

A kisvasút üzemeltetői köszönetet mondtak a rengeteg támogatásért és az adományozott értékekért, és kifejezték szándékukat, hogy a kisvasutat szeretnék átmenteni. Ennek érdekében – erre az email-címre – várják minden olyan, legalább egy kilométer hosszúságú és 2,5 méter szélességű egybefüggő erdős területtel rendelkezők megkeresését, ahol a turizmus fejlesztésében látják a jövőt.

A gödöllői erdei kisvasúttól szeptember 30-án, szombaton 10 órától a VII. Kisvasúti és Családi Napon búcsúzhatnak el az érdeklődők.

A hírre a Gödöllői ArboPark közösségi oldalán reagált, majd erre a közleményre a Gödöllői Kisvasút működtetőjének volt válasza, íme:




Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online