Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Komposztáljon okosan, egyszerűen műanyag komposztálók segítségével!

2022-07-11 13:07:22

A kerttulajdonosok, ha maguk tartják rendben a kertjüket, előbb-utóbb eljutnak a komposztálás gondolatától a megvalósításig, hiszen az egyre szaporodó növények évszakról évszakra mind több zöldhulladékkal szolgálnak, amivel kezdeni kell valamit.

Aki csak gyepfelülettel rendelkezik, annak is összejön a levágott fűből előbb-utóbb akkora adag, amit nem tud szétteríteni, de egy konyha- vagy virágoskert, a fák és a bokrok is jókora adag elszáradt, kiszedett, lehullott növényrészekkel ajándékoznak meg minket. Komposztálni nemcsak környezettudatosságra vall, de a növényeinknek is jót teszünk vele.

Röviden a komposztálásról
Bár, napjainkban komposztálni egyenesen divatos lett, nem új keletű kertművelési módszerről van szó. Az elfoglalt városlakók számára kényelmes komposztálási lehetőséget biztosítanak a Kerti Bútor Webáruház műanyag komposztálói, amik minőségi, újrafeldolgozásból származó, újrahasznosítható anyagokból készülnek.

Köztudott, hogy a szerves hulladékok a lebomlás során a hasznos földlakó élőlények közreműködésével tápanyagdús humusszá alakulnak át. A komposztálás ezt a biológiai folyamatot használja ki, és fordítja a kertművelők hasznára. A folyamathoz felhasználható majd minden kerti nyesedék, törmelék, valamint a legtöbb konyhai szerves hulladék.

Természetesen, a komposztálásnak is megvannak a maga szabályai, lépései, a zöldhulladékok kezelésére vonatkozó előírások, amelyek követésével értékes, a kerti és a szobanövények számára nélkülözhetetlen tápanyagot nyerhetünk.

A komposztálás nem igényel sem sok helyet, sem speciális eszközöket, kis odafigyeléssel tökélyre fejleszthető.

A komposztálás menete
A komposztáláshoz először is meg kell találni kertünkben az ideális helyszínt. Ez legyen egy védett, félárnyékos kertrész, aminek megfelelő a vízelvezetése, és lehetőleg ne zavarja a szomszédokat, továbbá számunkra is legyen kényelmes távolságban.

Ezt követően választhatjuk ki a nekünk leginkább megfelelő komposztáló típust. Ez lehet egy gödör, de készülhet hulladék faanyagból vagy meg is vásárolhatjuk készen, akár műanyagból is.

A komposztálás sikere a sorrendiségen is sokban múlik. Alulra mindig ág- és gallyapríték kerüljön a jó levegőzés érdekében. Ezt követhetik az egyéb nyesedékek, konyhai hulladékok, de mindig figyeljünk a zöld és barna anyagok váltakozására, a keverésre, takarásra, karbantartásra.

Műanyag kerti komposztálók előnyei

Könnyű szállíthatóság, egyszerű és gyors összeszerelés jellemzi a készen kapható műanyag komposztálókat. A minőségi anyagból készült ládák fagy- és UV-állók, továbbá ellenállnak a bomlási folyamatoknak is.

A perforált kivitelnek köszönhetően jól szellőznek, a fedélnek köszönhetően könnyű a behelyezés, a nyitható alsó ajtónak köszönhetően könnyű az érett komposzt eltávolítása.

A komposztálás nem csak a növények számára szolgáltat hasznos tápanyagot, de jelentős mértékben csökkenti az elszállítandó háztartási hulladék mennyiségét is. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online