Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Előkelő helyen áll hazánk a vezetésbiztonsági világrangsorban

2022-05-06 11:06:58

A világ 56 országának közlekedésbiztonsági mutatóit vetette össze a nemzetközi hírű Zutobi. A gépjárművezetők magatartását figyelembe vevő elemzések alapján Magyarország az előkelő 6. helyet tudhatja a magáénak a rangsorban. A vizsgálódás során a kutatók – többek között – az alkoholfogyasztással összefüggésbe hozható halálos közlekedési balesetek számát, az autópályák felső sebességhatárát, valamint a biztonsági öv használatát vetették össze országonkénti bontásban.

Az alábbi táblázatból kitűnik, hogy a maximálisan elérhető 10-es mutatószámhoz képest, az élmezőny országai közül melyik, hogyan teljesített. Az ország neve utáni első oszlop a 100 ezer főre vetített becsült halálos közlekedési balesetek arányát mutatatja. A következő oszlop az autópályák felső sebességhatárát, a harmadik a biztonsági öv használati arányát, a negyedik az ittas vezetés miatt bekövetkezett halálos balesetek arányát, az ötödik oszlop a vezetés során megengedett véralkohol-koncentráció szintjét jelöli. Az utolsó oszlopban az összesített vezetésbiztonsági pont látható.


Összehasonlításképpen érdemes megjegyezni, hogy az utolsó helyen végzett Dél-afrikai Köztársaság összesített mutatója 3,23 pont. A teljes kutatás ide kattintva tekinthető meg.

Hazánk előkelőnek mondható helyezéséhez a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területén autózók is hozzájárultak. Örömteli, hogy városunkban az elmúlt két évben mindössze egyetlen halálos kimenetelű közlekedési baleset történt. A kedvező mutató minden bizonnyal összefüggésbe hozható azzal, hogy a helyi rendőri egység munkatársai fokozott figyelmet fordítanak az ittas és a közlekedési szabályokat agresszív módon megsértő gépjármű-vezetők kiszűrésére.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online