Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újpesten nyerték meg a Budaörs elleni röplabda-rangadót a gödöllői lányok

2019-01-31 20:56:11

NB I. Liga, alapszakasz, 17. forduló:
Gödöllői RC – Budaörsi DSE 3-1
(-22, 27, 10, 21)

Öt fordulóval az NB I. Liga alapszakaszának vége előtt fokozódnak az izgalmak, hiszen az Extraligába jutásért lezajló kvalifikációs körbe még három csapatnak van esélye bejutni, de csupán két hely szabad a hat társulatot számláló mezőnyben. Mivel a Gödöllő és Budaörs egyaránt a bejutásért harcol, amolyan ki-ki meccset rendeztek – a SZIE-csarnok beázásának kockázatát nem vállalva – az UTE Megyeri úti létesítményében. Az ütközetet a vendégek várták lépéselőnyből.

A feszültség az első szett elejétől érzékelhető volt. Talán ennek tudható be, hogy mindkét formáció igencsak hektikus produkcióval rukkolt elő, és akár többpontos előnyt sem tudott megbecsülni. Az adok-kapokból a gödöllőiek jöttek ki rosszabbul: 21-18-as vezetésről elbukták a játszmát. A kiélezett csata a második felvonásban is folytatódott, és mivel egyik fél sem a látványosságra, hanem az eredményességre fókuszált, bosszantó hibák is tarkították a játékot. A maratoni hosszúságú küzdelem utolsó pontjainál ezúttal a Grózer-csapat tagjainak akarata érvényesült, így gyakorlatilag kezdődhetett minden elölről.

Akár a „hazaiak”, akár a vendégek oldalán tudatában voltak annak, hogy amelyik alakulat a harmadik szettet nyeri, biztosan szerez pontot. Ami a motivációt illeti, az egyenlítést kicsikaró gödöllői lányok álltak jobban, és ez az eredményben jócskán megmutatkozott. A mérkőzés ezen szakaszában kevés esély mutatkozott arra, hogy a budaörsi együttes talpra áll. Az élet azonban majdnem keresztülhúzta a várakozást, hiszen 19 pontnál nem volt különbség a két csapat között. Ezt követően viszont huszáros hajrába fogott a pozitív hozzáállásáért és küzdenitudásáért dicséretet érdemlő gödöllői hölgykoszorú, és lezárta a rangadót.

A Gödöllői RC csapata 27 ponttal, 31-30-as szett- és 1.294-1.291-es pontaránnyal az NB I. Liga 5. helyezettje. Következik: TFSE – GRC február 9., szombat 18 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online