Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőről is várnak érdeklődőket az Oldtimer Show-ra

2018-04-03 14:28:14

Április 13-a és 15-e (péntektől vasárnapig) között a Magyar Vasúttörténeti Parkban rendezik meg Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű rendezvényét, az Oldtimer Show-t, ahol száz évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokaságát, traktorokat, harckocsikat, buszokat, teherautókat és gőzmozdonyokat vehetnek szemügyre a gödöllői látogatók is.

Ezúttal minden eddiginél nemzetközibb lesz a felhozatal: 11 országból érkeznek Budapestre az oldtimer gyűjtők, hogy bemutassák féltve őrzött kincseiket. Lesznek igen ritka és méregdrága példányok is, például: Mercedes Special Roadster, Bugatti sportautó, fakerekű antik autók, 100 évesnél öregebb motorkerékpárok. A keleti blokk gyártmányai is szemügyre vehetők: a ’30-as évek Praga modelljeitől kezdve, a szocialista éra legkülönbözőbb nosztalgia autó típusaiig, a Csajkától a Warszawáig. Bemutatják Magyarország legkevesebb kilométert futott, eredeti állapotú Ladáját is, amiben csak 493 kilométer van. Sőt, látható lesz egy teljesen új állapotú, 4,5 kilométert futott 1960-as évjáratú Moszkvics is, ami abszolút rekord nemzetközi kiállítások viszonylatában.
Annak ellenére, hogy a szervezők minden típusból csak egy-egy példányt állítanak ki a Tatai úti 10 hektáros területen, a matuzsálemek száma eléri a félezret. A bemutatott autócsodák mellett gyönyörű lányok állnak modellt a fotózáshoz, korabeli ruhákban.


Kiegészítő programokat – kalandjárók kiállítás, custom-, sport- és tuningautó kiállítás, háztáji- és kézműves vásár – ugyancsak kínálnak az érdeklődőknek, valamint a Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemel majd az Oldtimer Show ideje alatt. A helyszínen ingyenes parkolást biztosítnak az autóval érkezők számára, és a Nyugati-pályaudvartól induló „Fesztiválbusz” is a vizitálók rendelkezésére áll. A Gasztro utcában a kóstolás jelenthet külön élményt, a temérdek gyermekprogram pedig a kicsiknek nyújt szórakozási lehetőséget.
Bővebb információk az eseményről a képre kattintva érhetők el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online