Május 15-én a gödöllői képviselőtestület tagjai jóváhagyták a gödöllői önkormányzat által korábban életre hívott hat gazdasági társaság 2023-as gazdálkodási mutatóira vonatkozó beszámolót (mérleget).
Ember legyen alapján, aki képes a teljesség igényét szem előtt tartva kiigazodni a 2015 ősze óta húzódó, több milliárd forintos közpénzt felemésztő gödöllői városháza-projekt „kulisszái” között/mögött. Erre mi sem vállalkozunk, azonban időről időre újabb és újabb fejlemények, összefüggések bonyolítják vagy kibogozzák az erősen botrányszagú ügy szövevényes szálait.
A gödöllői képviselőtestület tagjai idén a június 9-én esedékes helyhatósági választás előtti utolsó tanácskozásukon vitatták meg a település előző évi gazdálkodásáról szóló beszámolót. A várost irányító grémium május 15-én 9 igen szavazattal és 4 tartózkodással elfogadta azt a határozati javaslatot, amit Gödöllő 2023. évi zárszámadásával kapcsolatosan a döntés-előkészítők megfogalmaztak.
Gödöllő a következő esztendőben ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját. A jeles évfordulóhoz 2016-ban számottevő mennyiségű programsorozat társul. A félszázadik születésnap gasztronómiai különlegessége a jubileumi torta lesz, aminek elkészítésére a Solier Café vezetője, Szoljár Csaba kapott felkérést a polgármestertől.
A szakember – Kovács Éva, a Gödöllői Királyi Kastély muzeológusa, illetve Hadháziné Szabó Margit, a Gödöllői királyi szakácskönyv írója segítségével – felkutatta azokat az alapanyagokat, amik hitelesen kapcsolódnak a település múltjához, kultúrájához. Így születtek meg a Gödöllő torta összetevői, a mandulás-citromos piskóta, a mandulás mousse, a mézes tészta, a meggyragu, valamint a meggyzselé.