Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőt sem kímélte a vihar

2015-07-09 14:23:38

Július 8-án, a késő délutáni és kora esti órákban a térségbe érkezett vihart követően több mint hatszázötven bejelentés érkezett különféle károkról a Pest megyei műveletirányítási központba – adta hírül Csámpai Attila.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a legtöbb káreseményt Érd és Diósd környékéről jelezték, de a vihar vonulásával Gödöllőről és környékéről több mint hatvan bejelentést kaptak a tűzoltók.
Az események felszámolásában száz tűzoltó - hivatásos, önkormányzati és önkéntes - dolgozott a helyszíneken, összesen huszonnégy tűzoltó-gépjárművel. A károk felszámolásában a gödöllői és az aszódi hivatásos tűzoltók is kivették a részüket. Az egységeknek nem csak Gödöllőn belül akadt munkájuk, hanem Isaszegen, több helyszínen, illetőleg Aszódról és Domonyból is kaptak segélykérő hívásokat.


Gödöllőn számos utcában kellett beavatkozni, a legtöbb helyen kidőlt fák és vezetékoszlopok, leszakadt faágak és villamosvezetékek okoztak gondot. A Szent István téren egy parkoló gépkocsira dőlt egy fa. Szerencsére a gépkocsiban nem tartózkodott senki, így személyi sérülés nem történt. A károk felszámolását a mai napon is folytatják a tűzoltóegységek, hiszen a meglévő rögzített címek mellé újabb bejelentések érkeznek az ügyeletre.

12 embernek segítettek a hazajutásban a gödöllői rendőrök
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába július 8-án 22 óra körüli időben érkezett bejelentés arról, hogy a péceli vasútállomáson órák óta több utas várakozik, mivel a viharos időjárás miatt a sínekre fák dőltek és a vonatok nem közlekednek.
A helyszínre a péceli rendőrőrs járőre, az isaszegi körzeti megbízott és a Gödöllői Rendőrkapitányság két nyomozója érkezett, akik rövid tájékozódást követően megszervezték az állomáson rekedt emberek hazaszállítását. A rendőrök 11 utast Isaszegre, egy férfit pedig sülysápi lakcímére vittek szolgálati gépkocsival. Forrás: police.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online