Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vecsési kupavég Gödöllőn

2015-04-08 19:36:29

Pest megyei Kupa (Magyar Kupa előselejtező), nyolcaddöntő:
Gödöllői SK – Vecsési FC 3-2
(1-1, 2-2)

Tizenegy nappal korábban a bajnokságban találkozott egymással a két csapat. Akkor a hazai pálya előnyét igencsak élvező vecsésiek nyertek, és a papírforma alapján a kupa nyolcaddöntőjében is esélyesebbek voltak a továbbjutásra.
Más kérdés, hogy esélyről beszélni a kupában, sok esetben dőreség. Így volt ez most is, hiszen a harciasságból, lélekjelenlétből és küzdenitudásból jelesre vizsgázott gödöllői tizenegy nagy csatában diadalmaskodott Urbán Flórián együttese ellen.

Az első félidőben jó ideig csak a mezőnyjáték dominált. A 24. percben egy jobb oldali szöglet után a labda üresen találta a vecsési Piros Gábort, aki néhány lépésről a gödöllői kapu jobb alsó sarkába rúgta a játékszert. A bekapott találat nem törte össze Nagy Dániel formációját, amely szórványos támadásai egyikét a 45. percben gólra váltotta: Nagy Tamás mintegy 20 méterről lövésre szánta el magát, az igencsak erősre sikeredett löket meglepte a vendégek kapusát, aki Farkas Péter elé ütötte a labdát. A gödöllői támadó köszönte szépen, és kicsipkézte a jobb alsó sarkot.

A térfélcsere utáni időszakban jobbára a vizitálók domináltak, ám a 67. percben a vecsési kapus, Gendur László a játékvezető szerint szabálytalanul lépett kapcsolatba a bőrgolyót a tizenhatoson belül fedezni igyekvő Milkó Dáviddal, amiért büntető járt a hazaiaknak. A tizenegyest a szünetben csereként beállt Nagy Roland magabiztosan értékesítette. Mindössze két perc hiányzott, hogy a kék mezben játszó GSK a rendes játékidőben kiharcolja a továbbjutást, de Tárkányi Gergő addig forgolódott a gödöllői kapu előtt, amíg helyzetbe hozta magát, és kiegyenlített.


Érzékelhető volt, hogy a hosszabbításban a Vecsés szerette volna eldönteni az ütközet sorsát. Azzal azonban nem számoltak a vendégek, hogy a 95. percben Kaiser László két remek csel után helyzetbe hozza magát, és kilövi Gendur kapujának bal felső sarkát. A lefújásig az Urbán-csapat mindet egy lapra feltéve küzdött, miközben a házigazdák hősiesen és taktikusan védekeztek. Mi több, a 109. percben Nagy Roland kétgólosra növelhette volna a megérdemelt gödöllői sikert, de a labda „úgy döntött”, hogy a kapufáról nem a gólvonal mögé, hanem elé gurul.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online