Tájjellegű ételekkel az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend vándordíjért
A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) – a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátó-ipari- és Idegenforgalmi Kara védnöksége alatt – idén is megrendezi a dr. Ketter Lászlónak emléket állító gasztronómiai versenyét. A szakmai évadzáró konferenciával egybekötött esemény december 10-én, szerdán 9 órakor kezdődik a főiskola oktató kabinetjében (Budapest, V. kerület Alkotmány u. 9-11.).A Benke László olimpiai bajnok mesterszakács szakmai irányításával működő zsűri a tájjellegű ételek minősítését, értékelését, az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándordíjának, illetve a verseny támogatói által felajánlott díjak odaítélését végzi. A versenyre három kategóriában jelentkezhetnek a 3-5 fős csapatok: a hagyományőrzők (civil szervezetek, önkormányzatok, intézmények), a szakemberek (éttermek, vendéglők, szállodák) és a főiskolai hallgatók külön-külön elbírálásban részesülnek.
Jelentkezni legkésőbb október 31-ig (péntek) lehet, postai úton a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület 2100 Gödöllő, Patak tér 7. címén, illetve az egyesület gkrte@vnet.hu. email elérhetőségén. A szervezők kérik, hogy a versenyre jelentkezők – jelentkezési szándékuk közlésével egyidejűleg – csatolják az általuk készítendő tájjellegű ételek megnevezését és az ételsor elkészítésének rövid leírását, receptúráját. A versenyzők maguk gondoskodnak a benevezett ételek alapanyagairól, amiből 15 adagot szükséges elkészíteni.
Amennyiben valaki az évadzáró gasztronómiai versenyen nem versenyzőként, hanem a rendezvény támogatójaként kíván közreműködni, abban az esetben ezen szándékát – a verseny díjazottai részére felajánlandó díj megnevezésének és értékének megjelölésével – a verseny szervezőivel a fentiekben megjelölt elérhetőséget valamelyikén közölheti. A gasztronómiai versennyel kapcsolatosan további információ ezen az elérhetőségen olvasható.
|
Online kaszinók
Magyarország
Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói
|