Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Jövés-menés a kapitányságon

2012-10-01 09:43:23

Amint arról hírportálunk is beszámolt, két nappal a szeptember 24-én Gödöllőről elrabolt, majd Domonyvölgyben meggyilkolt hölgy ellen elkövetett bűncselekmény után indoklás nélkül visszavonták a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályát irányító főtiszt vezetői megbízatását.

Az intézkedést dr. Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány utasítására dr. Mihály István rendőr dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője hajtatta végre. A gödöllői kötődésű, a megyei rendőrség élére szeptember elejétől kinevezett tábornokot a szeptember 24-i bűncselekmény elkövetőjének elfogásáról tartott szeptember 28-i sajtótájékoztatón megkérdezték: azért mentette-e fel a gödöllői kapitányság bűnügyi osztályvezetőjét, mert az először megtámadott középkorú nő bejelentése ellenére nem vettek fel jegyzőkönyvet az esetről?

Mihály István konkrét válasszal nem szolgált, csupán megerősítette, hogy indoklás nélkül mentette fel tisztségéből az osztályvezetőt. Majd hozzátette: szolgálati kötelezettségszegés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a katonai ügyészségen, és fegyelmi vizsgálatot is indított.

Volt olyan tudósító, aki a bejelentést félreértette, így néhány órán keresztül olyan hírek keringtek, hogy a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetőjének, dr. Bozsó Zoltánnak is távoznia kell. Érdeklődésünkre a helyi kapitányság sajtóreferense megerősítette, hogy erről szó sincs, a dandártábornok pozíciójában marad.

Lukácsi Zsuzsanna elmondta, hogy a bűnügyi osztály új vezetője Mondok Zoltán rendőr százados (képen) lesz, aki eddig a kistarcsai rendőrőrs parancsnoka volt. A vezetőcsere mások számára is beosztás-változással jár a helyi kapitányság személyi állományában.

A hírek szerint a jövés-menésnek más oka is van a Petőfi Sándor utcai épületben. A helyettes vezető, Tóth Csaba rendőr alezredes a dunakeszi kapitányság élére került, ezáltal eddigi feladatkörét a közrendvédelmi osztály irányítója, Farkas Imre rendőr alezredes veszi át.

Fotó forrása: police.hu/pest/godollo


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online