Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hűsítő finomságok a nyári időszakban - Ezeket az éttermekben is megtalálhatod

2024-05-03 12:53:31

Amíg a téli időszaknak megvannak a maga kedvencei, a melegítő ételek, italok, a sült tök vagy a sült gesztenye, addig nyáron a hideg ételek és hideg italok, a fagylaltok, jégkrémek, a gyümölcsök és az azokból készült levesek, saláták a nyár kedvencei. A nagy melegben szükséges a folyadékpótlás, ami nem csak víz lehet, hanem gyümölcslevek, turmixok, levesek formájában is bejuttathatjuk a szervezetünkbe. Azonban ezeket az ételeket és italokat főként hidegen szeretjük fogyasztani ilyenkor.

Milyen fajtáit ismerjük a hűsítő kedvenceknek nyáron, amelyek az éttermekben is megtalálhatók?
Az éttermekben általában géppel készítik a hideg édességeket, a jéggépek kínálata vendéglátóipari helyeknek igen változatos az internet világában is. Az éttermeknek megfelelő hűtő kapacitással kell rendelkezni a nyári időszakban ahhoz, hogy minden vendégnek biztosítani tudják a hűtött hideg ételeket és italokat.

1. Fagylalt
A legismertebb és legkedveltebb nyári kedvenc a fagylalt. Sokféle ízben és összetevőből készülhet, édes, savanyú ízben egyaránt. Készülhet tejszínből, növényi italokból, tojással vagy tojás nélkül is. Fagylaltgéppel vagy akár anélkül is elkészíthetjük. Otthon is elkészíthetjük úgy, hogy óránként átkeverjük, amikor a mélyhűtőbe kerül, jól záródó fagyasztható dobozban.

2. Jégkrémek
A fagylalt után a második legnagyobb kedvenc a nyári időszakban a jégkrém. Megszámlálhatatlan fajtájú és gyártmányú létezik. Otthon könnyebben előállítható, mint a fagylalt, de szükség van hozzá jégkrém készítő formára is, amit könnyen be lehet szerezni.

3. Hideg italok
A nyári időszakban a hideg italok általi folyadékpótlás a legegyszerűbb. Nem csak a víz lehet ilyen ital, a gyümölcslevek vagy limonádék, de a mostanában divatossá vált smotthe-k és turmixok is megfelelőek. A jeges tea vagy jeges kávé is segít a hidratáltság biztosításában.

4. Hideg levesek
Amikor nagy a hőség, nem kívánatosak a nehéz ételek, éppen ezért igen kedvelt ebben az időszakban a hideg levesek választéka. A gyümölcsből és zöldségekből főzött vagy csak összeállított levesek jól behűtve segítenek a folyadékot pótolni és laktatóak is.

5. Desszertek sütés nélkül
A nagy melegben nem vágyunk olyan nehéz édességekre, mint a zserbó, de az édes ízek hiányoznak. Azért, hogy ne kelljen a sütő mellett eltölteni az időt az amúgy is nagy hőségben, sütés nélküli desszerteket lehet választani. Ezek közé tartoznak a pohárkrémek, a keksz alapú sütemények, amelyek behűtve az igaziak.


Összegezve
Minden étel és ital, amelyeket nyáron a nagy hőségben szívesen fogyasztunk, megtalálhatók az éttermek kínálatában is. Akár fagylaltot vagy jeges kávét választunk is mindkettő a legjobb, ha behűtött formában kerül a vendégek elé, akárcsak a sütés nélküli desszertek. A folyadékpótlást a nagy hőségben nem csak vízzel lehet pótolni. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online