Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői kastély barokk színháza volt a helyszíne a Nemzeti Pedagógus Kar Pest vármegyei szakmai fórumának

2024-05-03 10:17:05

Május 2-án rendezték meg a Nemzeti Pedagógus Kar Pest vármegyei szakmai fórumát a Gödöllői Királyi Kastély Barokk színházában, ami első volt abból az előadássorozatból, amit dr. Kozák András, a Nemzeti Pedagógus Kar jogi szakértője (képen jobbra) tart a pedagógusok teljesítményértékeléséről a területi szervezetek szervezésében országszerte. A gödöllői eseményen a Nemzeti Pedagógus Kar vezetőségét Kiss Zoltán országos elnökségi tag (képen balra) képviselte.

A rendezvény első felében dr. Kozák András tartotta meg mindenre kiterjedő előadását a témában. Ezt követően – szakmai fórum lévén – a felvetett, a köznevelés minden területét érintő intézményspecifikus kérdések megválaszolására került sor a megjelent közel száz fő pedagógus jelenlétében.

- A téma fontos, hiszen hamarosan komoly feladatot jelent, mind intézményvezetői, mind pedig fenntartó szinten is, ezért is nagy öröm számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat a rendezvényre Szabóné Forgács Gabriella tankerületi igazgató és dr. Kiss Lívia köznevelési és humánpolitikai főosztályvezető a Dunakeszi Tankerülettől, valamint Veszelovszkiné dr. Csóka Gabriella szakmai vezető asszony a Monori Tankerület képviseletében – tudtuk meg Kovács Andreától, a Nemzeti Pedagógus Kar Pest vármegyei területi elnökétől (képen középen).
Kovács Andrea hozzátette: köszönik a Gödöllői Királyi Kastély Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjének, dr. Ujváry Tamásnak és munkatársának, Pásztor Szilviának, hogy impozáns helyszínt biztosítottak rendezvénynek.


A Nemzeti Pedagógus Kar az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben pedagógus-munkakörben köznevelési foglalkoztatottként alkalmazottak köztestülete. A Kar tagja az a pedagógus, aki az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben pedagógus-munkakörben történő foglalkoztatásra szóló kinevezést kapott.

A Kar a feladatait országos szervei, továbbá a megyékben és a fővárosban működő területi szervei útján látja el. Fő feladata, hogy ellenőrzi a közösségi szolgálat szervezését, valamint működteti az ehhez kapcsolódó tanácsadó és információs rendszert, véleményezési és javaslattételi jogot gyakorol a köznevelést és pedagógusképzést érintő jogszabályok megalkotása és módosítása során, megalkotja alapszabályát, valamint a Pedagógusok Etikai Kódexét, mely dokumentumok a Kar működésének jogi kereteit biztosítják.

A Pest vármegyei területi szervezetet –, amely 6 tankerületi központot, 3 szakképzési centrumot, valamint számtalan önkormányzati fenntartású óvodát ölel fel – jelenleg 32 fő pedagógus képviseli területi szinten, akik közül Pest vármegye 15 küldöttet delegálhat a Nemzeti Pedagógus Kar országos szervezetébe.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online