Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás, Pest Vármegyei Kupa: megvédte címét a Gödöllői SK csapata!

2024-05-01 19:06:50

Pest Vármegyei Kupa, döntő:
Diósdi TC – Gödöllői SK 1-5
(1-1, 1-1, 1-2)
Gólszerzők: Zana Dániel (11-esből), illetve Reznek Donát (2), Barabás Ádám, Richter Tamás, Mertse Ábel.

Címvédésre készült a gödöllői csapat a Pest vármegyei II. osztály Déli-csoportjában a feljutásért harcoló riválisa ellen Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban.

A találkozó első góljára nem kellett sokat várni: az irányítást a kezdő sípszótól vállaló gödöllőiek támadó-középpályása, Barabás Ádám a harmadik perc végén bevette a diósdi kaput. Városunk tizenegye a folytatásban is dominált, ám a 20. percben Abért Márton szabálytalankodott Iszak Róbert ellen a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt. Ezt Zana Dániel magabiztosan, a kapu jobb alsó sarkát „kilőve” értékesítette. Az első játékrész végéig nem alakult ki komoly gólszerzési lehetőség egyik csapat előtt sem, így az edzők a szünetben törhették a fejüket a győztes taktika kidolgozásán.

Ahogy telt az idő, az esélyesebbnek kikiáltott gödöllőiek számára egyre sürgetőbb lett, hogy változtassanak az eredményen. Lendületüket a diósdiak több esetben is csak szabálytalanságokkal tudták fékezni (a nem sokkal korábban csereként beállt Bartucz Martint sérülés miatt a 66. percben le kellett cserélni). A feszültség fokozódása nem tett jót a játék szépségének, és olykor-olykor a rendes játékidő utolsó perceiben több helyzetet is kihasználatlanul hagyott gödöllőiek pontosságán is csorbát ejtett.

A kétszer tizenöt perces hosszabbítás nagy kérdése volt, hogy melyik társulat állóképessége döntheti el a díszes serleg sorsát. A válasz a 98. percben érkezett meg, amikor Tóth-Ilkó Áron a bal oldalról középmagasan lőtte be a labdát a diósdi kapu elé, ahol a csereként pályára lépett Richter Tamás pazar csukafejessel a hálóba talált. Szűk tíz perccel később, a ráadás második félidejének elején, egy végletekig kijátszott akció után Reznek Donát egy jobb alsó sarkos lövéssel, majd a 117. percben egy távoli bombával bizonyult eredményesnek, illetve a 119. percben, egy szólót követően Mertse Ábel kapufás gólt ért el, ami azt jelentette, hogy a Gödöllői SK csapata megvédte címét, és további (legalább) egy évig mondhatja el magáról, hogy Pest Vármegyei Kupagyőztes!
A gödöllői együttes legjobbja a mérkőzés szakkomentátora szerint Tóth-Ilkó Áron lett.

Következik: Perbál SC – Gödöllői SK május 4., szombat 16.30 óra (Pest vármegyei I. osztály 26. forduló).

A kupadöntő a gödöllői Régió Plusz TV közvetítése jóvoltából visszanézhető:



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online