Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan ápoljuk az érzékeny bőrt télen?

2023-12-26 11:17:43

A téli időszak egyeseknek együtt jár a különféle bőrpanaszokkal, ugyanis a hideg, szeles időjárás és a benti fűtött, száraz levegő egyaránt igénybe veheti bőrünket, pláne ha eleve érzékeny és gyulladásra hajlamos.

Ekcéma, pikkelysömör, rosacea a leggyakoribb problémák, amelyek gyerekek és felnőttek körében is jelentkezhetnek.

Milyen tünetekben nyilvánul meg?
A panaszok közé tartozik a vörös, viszkető, száraz bőr, amely nagyon kellemetlen, ilyenkor nehézséget jelent a bőr számára, hogy kellő mértékben megtartsa a nedvességet. Az efféle esetekben különösen fontos, hogy kizárólag természetes összetevőket tartalmazó, a bőr vízmegőrző képességét támogató, hidratáló bőrápoló készítményeket alkalmazzunk. Szerencsére a beszerzésük terén sincs nehéz dolgunk, elég körülnéznünk a BIOLA Webshop arcápolói között, és láthatjuk, hogy igen bőséges a felhozatal.

Ilyenkor a hidratálás az egyik leglényegesebb teendőnk, de, persze, a zsírsavak pótlása is alapvető feladatunk. Olyan készítményt érdemes választani, amelyben gyulladáscsökkentő, nyugtató, érfalak működését normalizáló hatóanyagok is megtalálhatók. Mindez amiatt is fontos, hogy elejét vegyük a korai bőröregedésnek, hiszen a kulcs a megfelelő védelem és bőrtáplálás.

Milyen termékek javasoltak? A BIOLA Dr. Ganolife termékcsaládja a fent említett esetekben kifejezetten ajánlott.

Bőrregeneráció mesterfokon
Amennyiben egy pillanatok alatt beszívódó testápolót keresünk, az érzékeny, problémás bőrre remek választás a Dr. Ganolife - Bio Cickafarkfű - Reishi bőrregeneráló krém, amely tápláló növényi olajokat, vitaminokat, valamint gyógynövények kivonatait tartalmazza. Megtalálható benne például a Ganoderma lucidum és a cickafarkfű kivonata is, amelyek támogatják a regenerációs folyamatokat. Ha, tehát, egy komplex ápolót szeretnénk, kifejezetten érzékeny, száraz bőrre, ez a gazdagon tápláló arc- és testápoló ideális választás.

A kulcs a megelőzés és a rendszeresség
Érdemes már a hideg időszak beköszönte előtt elkezdeni a tudatos bőrápolást, s nagyobb hangsúlyt fektetni a hidratálásra, táplálásra, ezáltal mérsékelhetők a panaszok még a súlyosabb állapot kialakulása előtt. Sőt a bőrtápláló olajok, arcolajok használat is kölcsönösen hasznos a hívös, szeles időjárás esetén.

Persze, amellett, hogy idejében megkezdjük az optimális gondoskodást, lényeges az is, hogy rendszeresen alkalmazzuk a választott kozmetikumokat. A jutalmunk pedig a kellően hidratált, vitálisabb, fiatalosan üde bőr.

A hideg évszak rengeteg örömet és szépséget tartogathat számunkra, hiszen egyrészt a bekuckózásról, másrészt a közös családi pillanatokról is szól, ideális rutinnal pedig a kellemetlen bőrpanaszok sem fogják elrontani a téli időszakot. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online