Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Üresnek tűnik a lakás? Tegyük otthonosabbá egy kis dekorációval!

2022-11-14 11:46:33

Egy lakást be lehet rendezni csak a legszükségesebb tárgyakkal, de ne csodálkozzunk, ha az összkép furcsán üresnek, személytelennek hat majd. Hisz a dekorációs elemek azok, amik megadják az enteriőr egyediségét.

Belecsempészik azt a bizonyos pluszt, amitől otthonosan érezzük majd magunkat. Ráadásul, nem feltétlenül kell nagy és drága dolgokban gondolkozni, hisz már néhány apróság is rengeteget számíthat.

Nézzünk is pár ötletes, egyszerűen beszerezhető és elhelyezhető, lakásdekorációként szolgáló terméket.

Képek és festmények
Ha a falak díszítéséről van szó, a legtöbben azonnal a festményekre gondolunk. És milyen jól is tesszük, ugyanis a képek a legbeszédesebb dísztárgyak: megjelenítenek egy csodás tájat, egy békés csendéletet, színek és formák kavalkádját vagy épp embereket, állatokat.

Fontos, hogy bármilyen festményt vagy fotót is választunk, a stílusának és színvilágának illeszkednie kell az adott helyiséghez, ahol elhelyezésre kerül. Ha – például – a földszínek dominálnak, akkor egy őszi tájkép tökéletes választás, egy minimalista stílusú szobában pedig egy modern, letisztult falikép fog igazán jól mutatni.

Persze nem muszáj a készen kapható képeknél leragadni, vásárolhatunk üres kereteket is, amikbe a saját magunk által készített fotókat helyezzük: családi képek, a nyaralás emlékei, a gyerekek kiskori képei: ezektől lesz egy otthon igazán egyedi és személyes.

Faliórák
Mielőtt minden falra képeket akasztanánk, álljunk meg egy pillanatra, és hagyjunk helyet a faióráknak is! Ezek a tárgyak már nem csupán dekorációként funkcionálnak, hanem az időt is mutatják, így érdemes elhelyezni egyet-egyet belőlük azokba a helyiségekbe, ahol sokat tartózkodunk.

Habár a digitális órák korát éljük, egy pixelekből álló számlap sosem olyan stílusos, mint egy csodaszép analóg falióra. Ezekből is rengetegféle kapható, így biztosan megtaláljuk azt, amelyik a legközelebb áll otthonunkhoz.

Ma már olyan órák is léteznek, amik teljes csöndben, ketyegés nélkül működnek, így a hálószobai falra akasztva sem zavarják meg a pihenésünket.


(Mű)virágok

Meglehetősen sivár az a lakás, ahol nincs egyetlen szobanövény sem. A virágok az életet, a természetet jelképezik, ráadásul, tisztítják a levegőt. Ahová csak lehet, tegyünk élő növényeket, de persze lehetnek olyan részei a lakásnak, ahol sajnos nem megfelelőek a körülmények számukra.

Ide helyezzünk művirágokat, amikből ma már léteznek olyan igényes darabok is, amik a megszólalásig hasonlítanak élő társaikra. A műnövényeknek azonban nincs szüksége napfényre, öntözésre, tápanyagban dús földre, nem zavarja őket, ha túl hideg vagy meleg van a szobában. Nem nyílnak el, nem száradnak ki, nem fenyegetik őket a betegségek. Csupán annyi dolgunk lesz velük, hogy időnként egy kicsit leporoljuk őket.

A mű és igaz virágok kombinálásával otthonunk sokkal természetközelibb hatásúvá válik. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online