Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Melyik a legjobb függönyanyag az idei szezonban?

2022-06-28 17:48:29

Nagyon sok elegáns és dekoratív megjelenésű függöny van. Széles szövetválaszték létezik, és ez időnként zavaró lehet.  Minden szövet más megjelenést kölcsönöz, és megvannak a maga előnyei, hátrányai és egyedi tulajdonságai. Igényeinknek és az elérni kívánt kinézetnek megfelelően kell kiválasztanunk ezeket a lakáskiegészítőket.

Megfontolandó kritériumok
A következő fontos szempontokat célszerű figyelembe venni, amikor a függönyszövetet, színt és stílust választja otthona bármely helyiségéhez.

Sűrűség

Határozza meg a szobájában kívánt természetes fény igényét: ez segít a megfelelő sűrűségű függönyszövet kiválasztásában. Minél vastagabb a függönytextil, annál jobban elzárja a fényt, és védi a magánéletét.

Súly

A nehéz szövet, például, a bársony vagy a vászon nagyobb privát teret és szigetelést eredményez. Ráadásul, az erős szél sem fogja elfújni. A függönyrudakat és kiegészítőket azonban a súlyt szem előtt tartva érdemes megválasztani, hogy ne menjen tönkre. Itt gondolni kell a jövőbeni tisztíttatási nehézségekre is.
Tartson egy textilmintát az ablak előtt, hogy ellenőrizze, mennyire jól szűri meg a fényt.

Szín

A függöny színe kiegészíti otthona általános dekorációját, ezért körültekintően válassza ki a hazai internetes boltok sokoldalú termékkínálatából. Az anyagtól függően ugyanaz a szín eltérő hatást kelthet, és ugyanazon a dekorációs elrendezésen belül is másképp nézhet ki. Vegye figyelembe a választott szín érzékenységét is. Például, a sötét színek hajlamosak a napfény hatására kifakulni, míg a világos színek gyorsan szennyeződhetnek vagy foltosak lesznek. Válasszon sötétebb színeket a nagyobb szennyezettségnek kitett helyekre, mivel a szennyeződés és a por nem látható rajtuk.


Függönyszövet-típusok és előnyeik

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a legnépszerűbb anyagokat, amelyek meghatározóak a függöny vásárlása során.

Pamut

Sokféle stílus- és minta áll rendelkezésre. A pamutfüggönyök éles és letisztult megjelenése ideális mind a hagyományos mind a modern berendezésű otthonok számára. A pamutnak különböző változatai vannak, és ez meglehetősen könnyű anyag. A megfelelő bélés növeli a súlyát és funkcionalitását. Kerülje azonban a pamut használatát a kandalló vagy konyha közelében lévő ablakoknál, mivel az könnyen gyúlékony és felszívja a szagokat.

Selyem

A selyem textúrája és megjelenése rendkívül fényűző, és tökéletes választás előkelő otthonokba. Ha a függönyök elsősorban díszítő jellegűek, a selyem jó választás lehet, mivel ez egy olyan anyag, amely inkább esztétikai, mint funkcionalitása miatt népszerű. Ráadásul, nagyon érzékeny a napfényre. A selyem drapériák használata során célszerű, hogy redőnnyel tartsák távol a napfényt.

Vászon

Ez természetes matéria, ami nagyon népszerű gyönyörű textúrája és drapéria funkcionalitása miatt, illetve nagyon könnyű anyag, ami tökéletes az alkalmi és laza dekor stílushoz. A lenvászon enyhén áttetsző, blokkolja a napfényt, és lágy és meleg fényt szűr otthonába. Egyetlen hátránya, hogy mosás után könnyen gyűrődik, ha nem akasztják fel azonnal.

Csipke

A csipke áttetsző matéria, ami szórja a természetes fényt, miközben névleges privátszférát tesz lehetővé. Ha szellős és szabadon áramló légkört szeretne beltérben, ez a legjobb választás a függönyanyaghoz. A csipke anyagától függően lehet csak szárazon tisztítható vagy mosógépben is mosható. A legjobb, ha vásárláskor átnézzük a karbantartási utasításokat.

A megfelelő függöny megtalálása otthona számára sokkal könnyebbé válik, ha világosan látja a követelményeket, valamint a különféle anyagokkal kapcsolatos előnyöket és hátrányokat. A választás mindig egyéni szempontok szerint valósul meg.

A függönyök használata mellett szóló érvek
• Könnyen összeilleszthetők bármely szoba belső berendezésével.
• Különféle árkategóriákban kaphatók, így mindenki számára elérhetőek.
• A függönyök szigetelést biztosítanak otthonának, hangulatos légkört és megjelenést teremtenek.

A függönyök használata sajátos karaktert kölcsönözhet a szoba dekorációjának, „feldobhatja” a szobát, és teljesen független a rendelkezésre álló helytől, nincs különösebb helyigénye. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online