Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: Pest megye bajnoka címmel büszkélkedhet a Gödöllői SK!

2022-05-28 19:15:32

Május 28-án eljött az igazság pillanata a Pest megyei I. osztályú bajnokság 2021/2022-es idényében! Úgy hozta a sors, hogy az utolsó fordulóban talált gazdára a bajnoki arany- és ezüstérem. A fényesebb medália megszerzéséhez a hazaiaknak nyerniük kellett, döntetlen vagy gödöllői siker esetén városunk tizenegye pezsgőzhetett.

A sport álmoskönyve szerint a tét nagysága inkább a házigazdákra nézve volt nyomasztóbb hatású, hiszen gólszerzési kényszerben és saját közönségük előtt kellett a cél eléréséért harcolniuk. Gödöllői szemszögből nézve, a kevesebb vesztenivaló is kedvezhetett Győri Zoltán csapata tagjainak a lélektaninak is tekinthető hadviselés során.
Az előzetes elmélkedés után nézzük, melyik formáció akarata valósult meg a 90+6 perc elteltét követően!

A mérkőzés első 25 percében említésre méltó eseményt nem produkáltak a csapatok. A Gödöllő – érthető módon – nem siettette a játékot, a vendéglátók próbálkozásaiban meg nem igazán volt átütőerő. Az összecsapás gól nélküli eredménye a 26. percben változott meg, amikor egy jobb oldali beadásból Novák Richárd néhány lépésről a gödöllői hálóba fejelte a labdát.
A vezetés megnyugtatta a hazai gárdát, és nagyobb fordulatara kényszerítette városunk tizenegyét, amely a 39. percben egyenlített: Tóth-Ilkó Áron kiugratásából Nagy Barnabás volt eredményes, aki a védők gyűrűjéből kilépve terelte a haraszti kapuba a kivetődő hálóőrt megtréfáló játékszert.  Az iksz kifejezetten jót tett a GSK játékának. A vizitálók akár kétgólos előnnyel vonulhattak volna a szünetre, ha a 44. percben Koziorowski Richárd nem kési le Barabás Ádám gurítását, illetőleg az összességében kirívó hibákat nem vétő Nagy Róbert játékvezető a 45. percben büntetőt ítél Barabás Ádám tizenhatoson belüli buktatásáért.

A térfélcsere utáni percekben Győri Zoltán együttesének tagjai látványosan éreztették, hogy a helyzet számukra „kényelmes”. A támadások lehetőségét nem feladva, az órára is figyeltek. Ráadásul, a hazai mezőnyszabálytalankodások is a mieinknek kedveztek. Az idő előrehaladtával nőtt a feszültség is, minkét oldalon akadtak kakaskodó megmozdulások, amiket inkább a házigazdák provokáltak. Ezzel azonban, azon kívül, hogy nem a játékra fókuszáltak, semmire nem jutottak, így a Gödöllői SK csapata – amely a 91. perc végén a hazai kapus, Palásthy Dávid hathatós segítségével létrejött Barabás Ádám találattal megszerezte a győzelmet – bajnok lett a Pest megyei I. osztályú bajnokságban!!!
Ráadásul, mindezt pont- és gólcsúccsal érte el, ami eddig 63 pont és 67 rúgott gól volt (2017).

A bajnoki aranyérmes Gödöllői SK játékoskerete: Farkas Márk, Sásdi Dominik, Hesz György (kapusok), Hevesi Milán (csapatkapitány), Abért Bence, Abért Márton, Ács Gergely, Balogh Bálint, Balogh Tamás, Barabás Ádám, Dékány Levente, Dolhai Gergő, Fogarassy Máté, Halmos Richárd, Hámor Zsombor, Kaiser László, Kiss Dávid, Koziorowski Richárd, Maródi György, Miknyóczki Balázs, Mudroch Mendel, Nagy Barnabás, Pancsuska Tamás,  Reznek Donát (házi gólkirály 15 góllal), Richter Tamás, Sóss Balázs, Thoma Krisztián, Tordasi Bálint, Tóth Bálint, Tóth-Ilkó Áron, Tuba Róbert, Ujvári Marcell. Stábtagok: Győri Zoltán (vezetőedző), Bokros János (technikai vezető), Hegyesi László (masszőr)

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 30. forduló:
Dunaharaszti MTK – Gödöllői SK 1-2 (1-1)
Gödöllői gólszerzők: Nagy Barnabás, Barabás Ádám.
A Gödöllői SK csapata 74 ponttal (24 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség), 88-23-as gólkülönbséggel a tabella 1. helyén végzett a Pest megyei I. osztályú bajnokságban, és – amennyiben nem lesz erőnyerő – készülhet az NB III-as osztályozó június elején esedékes párharcára.

Gödöllői focicsapat utoljára 30 évvel ezelőtt, 1992 tavaszán nyert bajnoki címet. Akkor a Gödöllői LC együttese 46 ponttal (20 győzelem, 6 döntetlen, 4 vereség), 62-21-es gólkülönbséggel végzett az NB III. Mátra-csoportjának élén, és feljutott az NB II. Keleti-csoportjába.

A Dunaharaszti elleni, gödöllői sikerrel zárult mérkőzés visszanézhető az alábbi YouTube elérhetőségen:



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online