Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogy tudok ma egy elektromos autó volánja mögé ülni?

2022-01-14 10:17:19

Ma már nagyon sokan szeretnének elektromos autót, de legalább egy lehetőséget arra, hogy beleüljenek egybe és vezessék. De milyen lehetőségek vannak ma Magyarországon erre? Tudunk egyáltalán vásárolni itthon, akár készletről is? És milyen egyéb opciók vannak arra, hogy vezethessünk egyet? Lássuk!

Bérelj elektromos autót!
Ma már számos lehetőségünk van arra, hogy autóval közlekedjünk. Igen, akár úgy is, hogy nincs sajátunk. És mivel egyre elterjedtebbek az elektromos gépjárművek, így ezek közül is egyre több helyen tudunk választani. Vannak a fővárosban is olyan autómegosztó szolgáltatások, melyekkel akár elektromos meghajtású járművel is közlekedhetünk.

De ez azért nem ugyanaz, mint amikor mi választhatjuk meg, hogy milyen autóval szeretnénk menni. És persze a korlátozott mozgásteret is szeretnénk elhagyni, hogy az ország bármely pontjára elmehessünk vele. Épp erre lesz kiváló megoldás a bérlés. Bérelj elektromos autót például a 101 EV Parktól, ahol széles választékkal várnak. Válogass kedvedre, és menj olyan autóval, amilyennel mindig is szerettél volna!

Próbálj ki többféle Tesla modellt, vagy ülj bele egy cuki elektromos Fiat 500-asba. De kipróbálhatod a fogyasztási bajnok Nissan Leafet is vagy a családi csodát, a Volkswagen ID.4-et. És nem, ez nem egy pár órás élményvezetés lesz, horror áron. Így valóban akár napokon keresztül is tesztelhetsz egy adott típust.


Vásárolj elektromos autót, akár készletről!

Ha nem elég, hogy néha bérled, és ki tudnál használni egy sajátot, akkor vásárolj elektromos autót! A legtöbb típusról azért azt érdemes tudni, hogy általában várni kell, akár hónapokat is. De szerencsére nem mindenhol. A már említett 101 EV Park szolgáltatásai között ugyanis az elektromosautó-vásárlást is megtalálhatod. Ráadásul vannak raktárról megvásárolható Tesla Model 3 típusuk is, így akár raktárról is vásárolhatsz – például – Teslát, ami nagy kiváltság.

Amire érdemes készülnöd, az az, hogy szükséged lesz vagy a teljes vételárra, vagy egy hitelre. Szerencsére, ebben tudnak neked a kereskedőnél is segíteni, ahol általában azért teljes hitelügyintézéssel, sőt előzetesen összeállított finanszírozási ajánlatokkal is várnak. Magánszemélyként, de akár céges ügyfélként is ki tudod használni a pénzügyi lízingben rejlő lehetőségeket.

Marad a használt?
Ha pedig szeretnél egy elektromos autót, de nem egy Teslát, hanem alacsonyabb árkategóriában, akkor marad a használt elektromos autók piaca. Ma már egyre több használt, elektromos meghajtással bíró jármű közül választhatunk, így megtalálhatjuk azt, amit keresünk.

A villanyautók egyik nagy előnye, hogy kevesebb szervizre szorulnak. De azért velük is lehetnek gondok. Amit érdemes megnézni, az az akkumulátor amortizációja. Pár év alatt akár jelentősen is csökkenhet a kapacitása, amivel értékes hatótávot veszítünk. Nem mindegy, hogy 10 évesen egy jármű aksija 50 vagy 85 százalékos! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online