Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bekamerázzák a hulladékszigeteket

2012-05-13 19:21:06

Jó dolog a szelektív hulladékgyűjtés, de – sajnos – vannak árnyoldalai is. A gödöllői gyűjtőszigetek körüli áldatlan állapotok felszámolása érdekében hat öbölnél szerelnek fel kamerákat, hogy kiszűrjék a szabálysértőket.

A gödöllői szelektív hulladékgyűjtő szigeteken kialakult és egyre sűrűbben tapasztalható káros jelenség, az illegális szemétlerakás visszaszorítása érdekében határozott lépésekre szánta el magát a városvezetés. Túl azon, hogy a közterület-felügyelők fokozottan figyelik ezeket a helyeket, és a lakosság segítségére is számítanak az illetékesek, a leginkább fertőzött szigeteknél kamerákat szerelnek fel.

A nagy felbontású, 15 megapixeles képrögzítésből eredően a szabálysértést elkövetők és a lerakott tárgyak azonosítására egyaránt alkalmas műszaki fejlesztés a Szilágyi Erzsébet utcai, a Babati úti, a Damjanich utcai, a Besnyő utcai, az Őz utcai, illetve a képen látható Honvéd utcai gyűjtőszigeteket érinti. A 24 havi részletfizetéssel megvalósuló beruházás közel 8,2 millió forintot emészt fel, kivitelezője a Multi Alarm Zrt. lesz.

Mivel a cég által javasolt rendszer illeszthető a Gödöllőn tavaly október óta működő térfelügyeleti központhoz, az ott szolgálatot teljesítő diszpécser a képi bizonyítékok alapján gyakorlatilag azonnal reagálhat a renitensek szabályellenes tevékenységére.

A döntés meghozatala előtt a gödöllői képviselőtestület tagjai jól eltépelődtek a rendszer kiépítése mellett és – főként költségigénye miatt – ellen felhozott érveken. Végül abban maradtak, hogy a kamerás rendszer gyakorlati tapasztalatai alapján határoznak majd az esetleges újabb, a szemlélet-formálás fontosságát és a megelőzést előtérbe helyező intézkedések szükségességéről.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online