Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi dolgoztatná a Fideszeseket

2011-02-04 14:18:04

A gödöllői önkormányzatiság több mint két évtizedes történetében egyedülálló aktivitásról tett tanúbizonyságot Vörös István, a Fidesz-KDNP kompenzációs listájáról tavaly december 17-én mandátumot szerzett képviselő a településvezetés február 3-i évnyitó ülésén. Annak ellenére, hogy a dr. Boros Andrea lemondása miatt megüresedett helyet elfoglaló városatya csupán másodszor gyakorolhatta képviselői jogait, megilletődöttség nélkül tárta fel kifogásait, mondta el véleményét a város idei költségvetésével kapcsolatban, majd a tanácskozás végén önálló indítványáról is tárgyalt a testület.

Vörös István arra tett javaslatot, hogy a képviselőtestület tagjai járuljanak hozzá az önkormányzati bizottságokban külsős tagként ténykedő négy személy visszahívásához. Kezdeményezését azzal indokolta, hogy a Fidesz Gödöllői Szervezete számára biztosított pozíciókat a polgármester által delegáltak töltik be. Olyanok, aki vagy nem tagjai a Fidesz Gödöllői Szervezetének, vagy a párt kizárta őket a soraiból. Helyükre – az MSZP-hez és a Jobbikhoz hasonlóan – a Fidesz helyi csoportja kíván új tagokat jelölni.

A demokrácia és az erkölcs aspektusából nézve ésszerű javaslatot előbb a lokálpatrióta klubos képviselők tartották elfogadhatatlannak, majd vezérük, Gémesi György polgármester is megfogalmazta ellenérveit. Városunk első embere leszögezte, hogy jogilag kizárólag az ő hatásköre a jelölés, és olyan szakembereket választ maga mellé, akikre támaszkodhat munkája során. Egyidejűleg felszólította a gödöllői képviselőtestületben két főből álló Fidesz-frakció tagjait, hogy hagyjanak fel a pártpolitizálással és kezdjenek el dolgozni. Majd azt is hozzáfűzte, hogy a település irányításában nem a pozíció, hanem a feladat a fontos.

A szóváltás után nem volt meglepő a 12:3-as szavazati arány. Természetesen, a lokálpatrióta klubos és Jobbikos összefonódásból eredően, a nem voksok javára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online